De staart
~ Bij de Franse bulldog is de staart:
van nature kort, idealiter lang genoeg om de anus te bedekken, laag aangezet, vrij recht dik aan de basis en smal toelopend naar de punt. Een “geknakte”, "geknoopte" , “gebroken” of een relatief lange staart niet verder reikend dan de hak is toegestaan. De staart dient laag te worden gedragen. Zelfs in actie moet hij onder een horizontale lijn blijven.
~ Bij de Engelse bulldog is de staart:
laag aangezet, uitspringend van het lichaam, eerder recht, en daarna neerwaarts buigend. Hij moet rond zijn, glad en zonder franje of ruwe haren. Van matige lengte, eerder kort dan lang, dik bij de wortel en snel afnemend tot een dunne punt. Hij moet neerwaarts gedragen worden, zonder extreem opwaartse krul. Hij mag nooit boven de rug gedragen worden.
- Pijlstaart
Zoals u misschien bekend is, is de "pijlstaart" de oorspronkelijke staart een type staart is. Bij de pijlvormige staart zijn de staartwervels meestal normaal aangelegd en is een normale beweging van de staart mogelijk. De huid onder de staart kan meestal goed schoon gemaakt worden en er zal niet snel "broei" optreden onder de staart, want er is luchtstroom mogelijk.
- kurketrekker-staart
Bij de "kurketrekker-staart" zijn de staartwervels met elkaar vergroeid. Soms is een geringe beweging van de staart mogelijk. Bij deze staart is het zeker niet uitgesloten dat de staartpunt niet netjes op/boven de anus ligt, maar dat hij naar binnen gericht is. Indien dit het geval is, is het vaak erg moeilijk om de huid onder de staart schoon te maken. Het gevolg hiervan is dat de huid hier ter plaatse gaat ontsteken waardoor de hond jeuk krijgt rond de anus. De bulldog kan niet zoals bijvoorbeeld een labrador retriever rond de staart likken, maar hij kan wel met de staartwortel over de vloer of langs een muur schuren. Vaak wordt op zo' n moment gedacht dat de bulldog last heeft van zijn anaalklieren of dat wormen in het spel zijn.